Blogg

En bra vecka

Att ha alldeles för många mail i inkorgen på söndag kväll är en ren fröjd. Det betyder att jag varit ute på besök. En bra vecka kan jag träffa uppemot 100 människor och få möjlighet att prata politik och samhällsproblem. Förra vecka var en sådan vecka. Jag var med Unionen på arbetsplatsbesök och pratade social arbetsmiljö med tjänstemän, jag träffade LO-fackens ordförande i kommunerna i Västsverige och diskuterade hur vi kan samverka mellan Socialdemokraterna och fackförenigarna lokalt och jag träffade IfMetall och företagsledning på Autoliv och fick höra mer om hur de jobbat med utbyggd produktion, nya kamrater från Motala och ständigt ökad efterfrågan.

Denna veckan ser ut att bli bra den också. Har redan hunnit träffa 3 skolklasser och en arbetsmiljöutbildning.

Riksdagen är ingen studiecirkel, även om jag hela tiden lär mig nya saker. Det som barnen i Bredöl tog upp när jag var där, liksom chefen på arbetsplatsen jag besökte förra vecka o de som företräder sina arbetskamrater fackligt på Autoliv måste såklart plockas ner och tas med i det politiska arbetet. Det kan göras på olika sätt. Ofta förmedlas synpunkter genom samtal i korridoren eller på olika möten med mina kollegor som ansvarar för andra frågor än mig i riksdagen, ibland får jag ett svar som jag kan förmedla tillbaka. Synpunkterna jag får till mig kan också bli frågor till ansvarig minister i skriftlig form eller under riksdagens frågestund.

Så hjälp mig gärna att få bra veckor – hör av er med tankar och funderingar och bjud ut mig till era olika verksamheter. Jag tar alla chanser jag får att prata politik och regeringens förslag, och än finns det fler synpunkter att plocka ner och ta med. Mailkorgen väntar på att fyllas!

 

Självklart hann jag också heja på grymmaste innebandylaget. Politik och innebandy har sina likheter; alla vill vinna men ibland får man erkänna att det andra laget har en poäng. Det kanske jag kan återkomma till en annan gång.